- r e s s u r s e r
Slektstavlen

Dette er startsiden til slektstavlen min - foreløpig med snart 9000 registrerte personer. Den enkleste måten å finne fram på er via GEOGRAFI. Da må du vite by eller herred, og deretter ser du hvem som var bosatt på de ulike gårdene/bydelene. Nederst på hver side er alle som det var vanskelig å plassere, men som trolig vokste opp og kanskje også bosatte seg innen herredet.

Som gjest har du tilgang til alle ledd i tavlen og all informasjon for personer født for mer enn 99 år siden. For nyere ledd er personopplysningene begrenset. Hvis du selv er oppført i tavlen kan be om passord eller følge en lenke du har mottatt for å få tilgang til alt.

Nedenfor finner du noen forslag til startpersoner for å gå direkte til tavlen. I tavlen vil en liten grønn kule angi mine direkte aner (hovedtreet mitt) - det kan gjøre det lettere å navigere. Det finnes ulike tavler som er lenket like over personnavnet på den enkeltes Profilside. Når du klikker på personnavnet i en tavle kommer du tilbake til vedkommendes Profilside. Du kan søke i tavlen på geografi og tidsbolker (øvrige søkekriterier virker pt ikke).

Tidligere oversikter (som forelpig ikke er lenket opp mot tavlen):
Mine aner i 7 generasjoner  |  8 etterslekter

 
Nytt


Pålogging:

Hvis du har mottatt passord skriver du det her. Klikk deretter på knappen nedenfor.Litt om tavlen

I tillegg til mitt eget hovedtre registrerer jeg ofte etterkommere i 3 generasjoner for å få et bedre bilde av samtiden. Alle personer født for minst 100 år siden er også indeksert etter bosted (se GEOGRAFI).

Jeg registrerer ikke opphav og slekt for inngiftede, men når det registreres barn vil begge foreldre ha egen profilside med bio/tidslinje.

Målet er at profilbildet skal vise personen ca 20-40 år gammel. Jeg legger helst ikke ut bilder av barn.

Finner du en gren hvor du kan supplere med opplysninger, er du velkommen til å kontakte meg - se kontaktinfo øverst på siden. Med mindre vi har avtalt noe annet blir navnet ditt da registrert som kilde. Teknisk betyr det at også du selv må være registrert i treet.

Tavlen oppdateres jevnlig, og målet på sikt er å registrere alt jeg tidligere har funnet av slektslinjer, tilbake til både adel og vikinger. Jeg regner egentlig bare 6-7 generasjoner som slekt, det sammenfaller stort sett med når det er mulig å finne opplysninger i kirkebøker etc.. Det som går lengre tilbake blir å se som kuriositeter, med større feilmargin og oftere basert på hva andre har funnet. Noen opplysninger i disse sekundærkildene kan i ettertid ha blitt motbevist, uten at det er fanget opp av meg. Det er ikke mulig å ha full oversikt, men jeg prøver å oppgi kilde for alle opplysnninger. I tillegg er det ofte et spørsmålstegn foran en usikker opplysning.

Tavlen er ellers programmert av meg (JavaScript), og oppdateres manuelt. Hensikten med å legge den ut på nettet er å gjøre stoffet tilgjengelig for nålevende slekt, men også å få inn nye eller korrigerte opplysninger.

Velkommen!
Noen profiler:

Helge Severinsen Kringeland flyttet i 1867 fra Skjold til Haugesund. Han var Hustømmermand, og 4 av 6 barn vokste opp.

Smedemester Thomas Thomassen, som hadde eget vognverksted i Bergen på slutten av 1800-tallet, har mange registrerte etterkommere i slektstavlen min.

Andreas Sørensen (1826-1892) kom til Skudeneshavn fra en stor slekt på Storaker i Mandal. Han var smed og hadde 2 koner, 12 barn og 4 stebarn.

Fra siste oppdateringer:

Prioriterte oppgaver:

Fokus på Skudeneshavn og Mandal ifbm. slektstreff for etterkommere av Smed Andreas Sørensen, pinsen 2023.

Jobber nå med lensmannsætten på Raunes i Vats, samt etterkommere etter Stavangers borgermester Godtzen.

Lage bilde-indexen klar sånn at man kan se bilder i et stort album uten å måtte gå via hver enkelt profilside.

Og sånn finner du fram:

Nytt november 2020: Nå er alle personer født for minst 100 år siden indeksert under bosted (GEOGRAFI). Når du vet omtrent hvor de bodde, er nok det den mest effektive inngangen til tavlen.

Foreløpig finnes det 3 hovedbilder for tavlen. Nedenfor ser du hvordan du kan navigere mellom dem.

På profilsiden finnes lenke til "Tavle total" og "Aner" like over personens navn.

Uansett oppsett, kan du klikke på personnavn for å komme til vedkommendes profilside. Klikker du istedet på personens portrett (eller manglende sådann...), blir vedkommende ny hovedperson i den tavlen hvor du er. Flere steder kan du få opp hjelpetekst ved å peke på lenker og ikoner - peker du f.eks. på flagget til venstre for det lille portrettbildet i tavlene, ser du vanligvis hvilket fylke vedkommende var født i. Det er fort gjort å gå seg vill, hvis du har passord kan du logge inn på nytt for å komme til din egen oppføring. Ellers vil det snart komme lister på bl.a. geografi som nok er en greiere innfallsvinkel til slektstavlen.

I "Aner" kan du kun flytte utsnittet mot høyre (bakover i tid), bruk nettleserens angreknap for evt å bla tilbake. Dette oppsettet er mest tenkt som et supplement til Profilen og viaser dessuten én generasjon mer enn "Tavle total", mens det er lettere å navigere i sistnevnte.

 [TOPPEN AV SIDEN]